cropped-logo-angie-def.png
cropped-logo-angie-def.png

Wat doet een kraamverzorgster

Er komt ongetwijfelt veel op jou af, en je wilt weten wat je kunt verwachten van kraamverzorgende.
De belangrijkste taak van een kraamverzorgende is zorg voor moeder en kind, zij assisteert de verloskundige tijdens de geboorte van je kindje en ondersteund jou partner waar nodig.

Wij als kraamverzorgende hebben een aantal taken:

  • Zij begeleid jou bij de voeding van jou baby
  • Verzorging en controles bij kraamvrouw en baby
  • Voorlichting en instrucies geven
  • Observeren en rapporteren
  • Hygiene waarborgen
  • Verzorging van huisgenoten en andere gezinsleden
Kraamzorg Angie

Uren & Kosten

Kraamzorg is belangrijke zorg die ouders na de geboorte van hun baby nodig hebben. Als kersverse ouders kan het fijn zijn om wat hulp en uitleg te krijgen in de eerste dagen. Zo helpt een kraamhulp bij de verzorging van baby en moeder. Beval je thuis, dan zal de kraamhulp al bij de bevalling aanwezig zijn om de verloskundige te assisteren. Beval je in het ziekenhuis, dan is de kraamhulp er vanaf het moment dat jij thuis bent.

Als je in Nederland verzekerd bent, wordt de kraamzorg vergoed vanuit het basispakket. Er is een wettelijke eigen bijdrage van € 4,70 per uur. Je hebt vanuit de basisverzekering recht op minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg.

Kraamzorg Angie

Mijn werkwijze

Ik lever kraamzorg zoveel mogelijk toegepast op jullie wensen en behoeftes, al tijdens de kennismaking bespreken we wat jullie zoal kunnen verwachten en vooral wat jullie behoefte is. Ik werk zelf het liefst zo natuurlijk mogelijk denk aan warmtezorg op maat, natuurlijke producten zoals kamille en wol, en probeer vooral rust te creëren zodat ouders en eventuele andere kinderen in het gezin kunnen wennen aan hun nieuwe rol met de komst van het kindje. En help mee met het vertrouwd worden met het kindje.

Hierbij let ik ook goed op moeder en kind hun gezondheid doe dagelijks de controles bij beide houd het bij in het zorgdossier en begeleid moeder bij de borstvoeding (of bij kunstvoeding).

Nog een ander belangrijk onderdeel van de kraamzorg is vooral ook de ouders dragen en ontzorgen, ik verzorg het huishouden dagelijks stofzuigen sanitair de was maar ook zorg ik voor goede voedzame maaltijden vooral geschikt voor de kraamvrouw echter zullen de overige gezinsleden hier ook van genieten. En trek mij geregeld even terug zodat het gezin de ruimte heeft om met elkaar van elkaar te genieten.

Aanmelden

Wil je de mooiste kraamtijd beleven met echte aandacht voor jou en je baby. Meld je dan snel aan bij Kraamzorg Angie.

Aanmelden bij Kraamzorg Angie